De cursus Couturetechnieken is opgezet voor mensen die wel graag alle kneepjes van het vak willen leren maar niet willen patroontekenen.

Via deze cursus leer je verschillende naaitechnieken voor onder andere broeken, rokken, jurken en blouses. Alle technieken die in de Costumièreopleiding worden behandeld, komen ook in deze cursus aanbod.

 

Opbouw en kosten

  • Cursus: De cursus bestaat uit 2 delen en kost € 85,00 per deel. Hiervoor ontvang je 2 lesboeken waarin alle naaitechnieken die ook in de costumièreopleiding voorkomen beschreven worden. Je ontvangt ook een lap stof en alle fournituren om de werkstukjes te maken en voldoende showtassen om de werkstukjes netjes in op te bergen.
  • Inschrijfgeld: Bij inschrijving betaal je éénmalig € 30,00 en hiervoor ontvang je een inschrijfpakket dat bestaat uit:, een schaar, 1 klosje machinegaren, 1 klosje rijggaren, een doosje spelden, een doosje handnaainaalden, een centimeter, een krijtpotlood, een draaddoorhaler, een tornmesje, een mapje overtrekpapier en een inleiding.
  • Examen: na afloop van de gehele opleiding kun je examen doen. Het examengeld bedraagt € 90,00. Het examen is niet verplicht. Samen met het certificaat Patroontekenen geeft dit recht op het diploma Costumière. Indien je geen examen wilt doen, kun je tegen betaling een verklaring aanvragen, dat je de cursus gevolgd hebt.
  • Lesgeld: Je betaalt € 40,00 per maand lesgeld aan Addy’s Modeatelier.

 Deze cursus kan alleen gevolgd worden bij een modevakschool. Inschrijven doe je voor de gehele cursus.

Aanmelden of informatie


Terug naar modevakopleiding

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK