HCH Coupeuse opleiding

 

Tijdens deze opleiding wordt nog dieper ingegaan op de in de costumièreopleiding behandelde stof. U leert het ontwerpen, tekenen en vervaardigen van mantels, colberts, avondkleding en bruidskleding en u leert nieuwe naaitechnieken waardoor de kleding nog mooier wordt. U maakt een colbert op ½ schaal, compleet met het gehele binnenwerk. Ook maakt u kennis met het maken van kleding voor bijv. mensen met een afwijkend figuur of een lichamelijke beperking. U leert ook bestaande patronen op een gemakkelijke manier te vergroten. Een klein theoretisch gedeelte van deze opleiding is kostuumgeschiedenis. Het is erg leuk om te weten hoe de kleding is ontstaan. Zoals u weet herhaalt de geschiedenis zich en zeker voor de ontwerpers onder ons is het toch belangrijk om te weten hoe men zich vroeger kleedde.

  • Kosten: De opleiding bestaat uit 3 delen en kost € 95,00 voor deel 1 en € 90,00 per deel (deel 2 en 3)
  • Materialen: Je ontvangt hiervoor het lesboek, het teken- en overtrekpapier, de showtassen en ringbanden. Een hoge en een lage. Daarin kun je alle tekeningen en werkstukken opbergen, de stof en fournituren om alle werkstukken te maken. En je hoeft er maar eentje mee te nemen naar de les.
  • Examen: Aan het eind van de gehele opleiding kun je examen doen. Hierna ben je gediplomeerd Coupeur of Coupeuse. De kosten hiervoor bedragen € 95,00
  • Het examen is niet verplicht.
  • Lesgeld: Je betaalt € 44,00 per maand lesgeld aan Addy's Modeatelier.