Couturetechnieken

 

De cursus Couturetechnieken is bedoeld voor mensen die alle kneepjes van het vak willen leren, en naaitechnieken goed onder de knie willen krijgen, maar niet willen patroontekenen. De cursus vormt samen met het patroontekenen de basis van de officiële Costumièreopleiding.

In de twee cursusdelen leren we je vele verschillende naaitechnieken, onder andere gericht op broeken, rokken, jurken en blouses. Van het inzetten van ritsen tot het opzetten van kragen. En van naden tot mouwen. Ook leer je met het onderdeel textielwarenkennis als onderdeel van de cursus couturetechnieken hoe je verscheidene stoffen kunt herkennen, verwerken en behandelen.

Je ontvangt de lesboeken met duidelijke beschrijvingen, een lap stof en alle fournituren om de werkstukjes te maken. En een ringband om de werkstukken netjes op te bergen. Je kunt dus direct aan de slag. En na beide cursusdelen te hebben gevolgd, heb je een bijzonder mooi naslagwerk waarin je altijd alles terug kunt vinden

 

De cursus volgen kost € 93,50 per deel, plus het lesgeld van de modevakschool. 

Lesgeld Addy’s Modeatelier € 44,00 per maand.

 

Inschrijving
Bij inschrijving voor deel 1 van de cursus betaal je eenmalig een bedrag van € 37,50. Hiervoor ontvang je een zeer compleet inschrijfpakket: een schaar, 1 klosje machinegaren, 1 klosje rijggaren, een doosje spelden, een doosje handnaainaalden, een centimeter, een krijtpotlood, een draaddoorhaler, een tornmesje, een mapje overtrekpapier en een inleiding.

Examen
Na afloop van de gehele cursus kun je examen doen. Het examengeld bedraagt €95,00. Dit nadat je beide onderdelen volbracht hebt en tevens alle huiswerkopdrachten nagekeken zijn. Je ontvangt hierna een certificaat. Samen met het certificaat Patroontekenen geeft dit recht op het diploma Costumière.


Het examen is niet verplicht. Kies je ervoor geen examen te doen, dan kan je een verklaring van deelname aanvragen na het voltooien van beide onderdelen. De kosten voor de verklaring bedraagt €25,00